Termékfejlesztési projekt
A PACIFIC Óceán Kft. a KMOP-1.1.4-09-2010-0157 sz. „PACIFIC Óceán Kft. termékfejlesztési projektje” című projektjéhez Európai Uniós forrásból vesz igénybe támogatást.
Projekt neve: PACIFIC Óceán Kft. Termékfejlesztési Projektje Kedvezményezett neve és elérhetősége: PACIFIC Óceán Kft., 2600 Vác Szent László út 21/1-3. tel: 06/27 315-557. Közreműködő szervezet neve: MAG-Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., 1539 Budapest,Váci út 83.
Új Termék: „FF 81”
A terméket 2010-2011-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Konzervtechnológiai Tanszék munkatársaival közösen dolgoztuk ki. A termékfejlesztési projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg (KMOP 1.1.4-09C-2010-0157).
Antocianinban és rostban gazdag, alacsony szénhidrát-tartalmú prémium lekvár termékfejlesztése
Az „FF 81” kutatás folyamata
Az irodalmi összefoglaló alapján választottuk ki azokat a gyümölcsöket, melyek
Irodalmi adatok alapján a fenti összetételi jellemzőknek igen fontos és jótékony hatása van az ember szervezetére.
Ezeknek az elvárásoknak a FF 81 termék gyümölcsei maradéktalanul megfelelnek:
Mivel a kiválasztott gyümölcsök magas savtartalmúak és ízük kissé fanyar, íz-simítás,
vagy ízkorrekció céljából csipkebogyót tartalmaz a termék.
Rost-tartalom növelése céljából csicsókavelővel készül a FF 81 lekvár.
Egyéb hozzáadott anyagok: csak a természetben is előforduló illetve természetes anyagok:
A terméket gondos és alapos laboratóriumi vizsgálatoknak vetettük alá, melynek eredményei az alábbiak szerint alakultak:
Szárazanyag tartalom, illetve az összes szénhidrát tartalom alacsony: 28,1 ref%
Antocianin tartalom 79,5 mg/kg: igen kedvező érték
Antioxidáns kapacitás 21,12 mmol/l: kiemelkedően pozitív eredmény
Polifenol 4220,5 mg/kg: kiugróan jó eredmény.
A tudományos eredmények alapján megállapítható, hogy az alacsony szénhidráttartalom, magas antocianin és antioxidáns valamint polifenol tartalom előnyösen befolyásolja a kifejlesztett termék táplálkozásban betöltött szerepét.
A Flavon 81 fogyasztásával olyan kiemelkedően kedvező biológiai értékű lekvárhoz jutunk, melynek betegség megelőző hatás tulajdonítható, a készítéséhez felhasznált természetes, gondosan megválogatott gyümölcsök preventív hatással bírnak.
Diabetikus fekete áfonya dzsem fekete berkenyével.
A Pacific Óceán Kft. munkatársai a Budapesti Corvinus Egyetem kutatóival közösen kidolgoztak egy magas biológiai értékű, kimagaslóan nagy antioxidáns tartalmú dzsemet, amely egyesíti a fekete áfonya és a fekete berkenye fantasztikus élettani hatásait. Már régóta fogyasztói igényként merült fel a hazánkban nagyon kedvelt fekete áfonya felhasználása diabetikus lekvárokban is. A cukorbetegek és fogyókúrázók is szeretnék élvezni e gyümölcs kiváló ízét és élettani hatását.
Az antocianinok nagyon fontosak, mivel meghatározó szerepük van a szervezet antioxidánssal történő ellátásában. Az antioxidánsoknak többek között sejtvédő tulajdonsággal bírnak, aminek a rákelleni küzdelemben preventív hatása van. A feketeáfonya igen magas arányban tartalmaz antocianinokat, ám a termék a termék másik összetevője feketeberkenye – vagy más néven arónia (aronia melanocarpa) – talán még ennél is fontosabb szereppel bír a szervezet számára. Nem hiába hívja a népi nyelv „csodabogyónak”.
A termék – hasonlóan a többi diabetikus dzsemjeinkhez 200g-os kiszerelésben kerül a polcokra. Édesítésre ezeknél a termékeknél is gyümölcscukrot (fruktóz) és édesítőszert alkalmaztunk. Az új diabetikus dzsem 2011 júliusától lesz megtalálható az üzletekben.
Információ a feketeáfonyáról és a feketeberkenyéről.
|