A cukorbetegség, diabetes mellitus vagy rövidítve diabétesz a szőlőcukor (glükóz) feldolgozási zavara.
A cukorbetegség kezelésének fontos része a megfelelő diéta. A méz tiltott élelmiszer a cukorbetegeknél elsősorban a kirívóan magas szőlőcukor tartalma miatt. A beteg emberek mindig arra vágynak amit vagy nem tudnak elérni, vagy tiltott számukra. Így van ez a cukorbetegekkel is.
A diabetikus mézpótló kifejlesztésének célja az volt, hogy külső megjelenésében, illat és zamatanyagokban is a valódi mézhez nagyon hasonló íz világú terméket kapjon a diabéteszes vásárló, így hozzájusson a hőn vágyott méz ízéhez, aromájához.
A termék tehát nem méz, de ízében pótolja azt. A diabetikus mézpótlóhoz természetben is előforduló gyümölcscukrot(fruktóz) alkalmazunk, mint édesítőanyagot. Sűrűn folyó állománya, aranysárga színe az akácmézre emlékeztet. A terméket kiporciózva műanyag csomagolásban reggeliző kiszerelésben forgalmazzuk, mely kiküszöböli a diétához alapesetben nélkülözhetetlen termék mérését és a szénhidrát / Carbohydrates tartalom számítgatását. Így egyszerűbbé válik a diéta betartása.
Elsősorban a hagyományos felhasználást ajánljuk (diabetikus kenyérre, kalácsra), elhasználhatóak azonban pl. diabetikus süteményekhez is. Nettó tömeg 20g. Honey substitute 20g
The diabetic honey substitute based on fructose similar to honey taste and aroma has been developed special for diabetics. It is made in two popular tastes: acacia and mixed blossom. The small packaging is good option to keep the diet.
|
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||