Hozzávalók:
a tésztához:
10 dkg fehér búzaliszt,1 egész tojás, 1,5 dl natúr joghurt, 1,5 dl tej, vagy szójatej, 6 dkg cukor, ½ citrom reszelt héja, csipetnyi só
a töltelékhez:
10 dkg darált mandula vagy dió, 1 tojás fehérje felverve, 4 evőkanál
Pacific meggy dzsem háziasszony módra , 6 dkg cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj, egy csipet őrölt szegfűszeg, 10 dkg kimagozott és apróra vágott datolya, vagy más aszalt gyümölcs
a mázhoz:
1 Pacific meggy dzsem háziasszony módra, 1 evőkanál meggylé
Elkészítés:
A kétféle lisztet szitáljuk egy nagy tálba, keverjük hozzá a tojást, a joghurtot, a tejet, a cukrot, sót, és a reszelt citromhéjat. Takarjuk le a tálat és pihentessük, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez verjük fel a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá. Daráljuk meg a mandulát vagy diót és forgassuk bele a felvert habba. Ízesítsük a fahéjjal - ne spóroljunk a fahéjjal, kell ennyi bele – szegfűszeggel és a 4 evőkanál meggy dzsemmel, végül keverjük bele az apróra vágott datolyát, vagy más aszalt gyümölcsöt.
Vékonyan olajozzunk ki egy palacsintasütőt és forrósítsuk fel. Öntsünk bele egy kisebb merőkanálnyi adagot a tésztából, s ide-oda forgatva oszlassuk el egyenletesen a masszát a palacsintasütőben. Kb. 1-2 percnyi sütés után egy fa lapát segítségével fordítsuk meg a palacsintát, s süssük a másik oldalát is 1-2 percig, vagy amíg meg nem sül. Folytassuk a palacsinták sütését, míg el nem fogy az alapanyag. Kb. 5-6 db palacsinta lesz a fenti adagból.
Töltsük meg a kisült palacsintákat úgy, hogy a közepükbe tegyünk a töltelékből, majd hajtsuk be a két szélét és tekerjük fel a tésztát.
Vajazzunk ki egy hőálló tálat, vagy tepsit, tegyük bele a felgöngyölt palacsintákat, majd kenjük meg a tetejüket kevés, meggylével felhígított Pacific dzsemmel. T együk előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük kb. 10 percig.
Tálaláskor tehetünk a tetejére felvert tejszínhabot, s díszítsük durvára vágott mandulával vagy dióval.
|
Hozzávalók:
a joghurthoz:
2 liter friss tej, ha lehet, akkor használjunk házi tejet, 2 pohár élőflórás natúr joghurt
az ízesítéshez:
Pacific mézhelyettesítő ízlés szerint, néhány szem friss idénygyümölcs
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, s hagyjuk kb. 50 0C-ra kihűlni. Keverjük bele a két pohár joghurtot, tegyünk a lábosra fedőt és csomagoljuk be egy takaróba, hogy sokáig melegen maradjon. Legalább 6 órát hagyjuk állni.
6 óra múlva óvatosan vegyük le a takarót a lábosról és vigyázva, nehogy összerázzuk, öntsük le a tetején összegyűlt folyadékot.
Béleljünk ki egy nagyobb tésztaszűrőt ritka szövésű, tiszta konyharuhával, s öntsük bele a lábos alján összegyűlt joghurtot. Kössük össze a konyharuha sarkait és akasszuk fel úgy, hogy a felesleges folyadék kicsepegjen belőle. Legalább 2-3 órát hagyjuk csepegni, mert csak ennyi idő alatt képes megszabadulni a felesleges folyadéktól.
Ha már megfelelő sűrűségűnek véljük a joghurtot, kanalazzunk belőle egy nagyobb fajta pohárba vagy kehelybe néhány evőkanálnyit, majd rétegezzünk rá mézhelyettesítőt. Megint joghurt következik, majd mézhelyettesítő, amíg meg nem telik a pohár. Az utolsó a joghurt legyen. Tetejére tehetünk néhány szem megmosott friss gyümölcsöt, s öntsünk rá még egy extra adag mézhelyettesítőt.
Tálalásig tartsuk hűtőszekrényben!
|
Hozzávalók:
a tésztához:
70 dkg grízes liszt, 3 egész tojás, só, 5 g vaj,víz
a töltelékhez:
30 dkg Pacific Ízemlékek szilvalekvár, őrölt fahéj, 3-4 dkg cukor, szilvapálinka
a bundához:
15 dkg vaj, 18 dkg zsemlemorzsa
a ragasztáshoz:
1 egész tojás
a tálaláshoz:
Pacific Ízemlékek szilvalekvár, porcukor, ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a tojásokat, a sót és annyi vízzel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, gyúrjuk jól össze. Vágjuk a tésztát 3-4 egyenlő részre és kenjük meg a cipók tetejét olvasztott vajjal. Hagyjuk pihenni 15 percig.
A szilvalekvárt keverjük simára a fahéjjal, a cukorral és a pálinkával. Utóbbi elhagyható.
Nyújtsuk ki az egyik pihentetett tészta darabot vékonyra. Egyik felén 5-5 cm távolságra tegyünk kis kupacokat a Pacific Ízemlékek szilvalekvárból. Kenjük meg a lekvár halmok közét a felvert tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. A kupacok közötti részt ujjunkkal alaposan nyomjuk össze, majd derelye metélővel vágjuk egyforma kockára. Készítsük el a többi tésztát is.
Enyhén sós, forrásban levő vízben főzzük meg a derelyéket. Akkor főtt meg, ha feljött a víz tetejére. Szűrőkanállal szedjük ki és csepegtessük le egy kicsit.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a zsemlemorzsát és állandó kevergetés közben pirítsuk világos barnára.
Megfőtt derelyéket tegyük a pirított zsemlemorzsára, s óvatosan forgassuk meg őket, hogy minden oldalukat egyenletesen befedje a morzsa.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral és olvasztott Pacific Ízemlékek szilvalekvárral kínáljuk.
|
Hozzávalók:
a tésztához:
35 dkg fehér búzaliszt, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, csipet só, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg Pacific erdei dzsem háziasszony módra
Elkészítés:
A kétféle lisztet szitáljuk gyúródeszkára, tegyük hozzá a lágy vajat, az egész tojást és a tojás sárgákat, a sót és a reszelt citromhéjat. Fakanál segítségével állítsuk össze a tésztát, majd gyorsan, de alaposan gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Csomagoljuk be folpackba, majd hagyjuk pihenni 1 órát a hűtőszekrényben
Vajazzunk ki egy kerek, kb. 24 cm átmérőjű sütőformát szórjuk be liszttel.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, s vágjuk le kb. a 2/3 részét. Ezt nyújtsuk ki kicsit nagyobbra, mint a sütőforma, s tegyük a formába, úgy hogy a szélei túlérjenek a forma szélén. Vágjuk le a túlérő széleket, s egészítsük ki velük ott a tésztát, ahol nem elég magas.
Szurkáljuk meg a tésztát egy villával, hogy a sütés során ne púposodjon fel. Tegyük bele a dzsemet, simítsuk el rajta egyenletesen. A maradék tésztából sodorjunk 1 cm vastag rudakat és rácsozzuk be a dzsememel megkent tésztát. Tegyünk egy csíkot körbe a forma szélére is. Nyomkodjuk le villával a csíkokat és kenjük meg felvert tojással.
Előmelegített sütőben süssük kb. 35 percig, vagy amíg világos barna nem lesz.
|
Hozzávalók:
a tésztához:
4 tojás, 1 csésze kristálycukor, 20 dkg vaj, 1 2/3 csésze liszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál tej
a töltelékhez: Pacific Csokoládé öntet 450g-os
Elkészítés:
Konyhai robotgépben vagy elektromos habverővel verjük fel a tojásokat a cukorral.
Olvasszuk fel a vajat. Állandó keverés mellett öntsük a tojásos keverékhez. Vigyázzunk, ne legyen túl forró a vaj, mert a tojás megfőhet tőle. Keverjük hozzá a reszelt citromhéjat és a tejet.
Szitáljuk a lisztet egy tálba és alaposan keverjük össze a sütőporral, majd kanalanként keverjük a lisztes keveréket a tojásokhoz.
Egy muffin sütőformát béleljünk ki muffin sütőpapírokkal.
Tegyünk egy kanál vagy nyomózsák segítségével az elkészült tésztából annyit, hogy kb. a forma negyedéig érjen. Kanalazzunk rá a csokoládé öntetből ízlés szerint, de egy evőkanálnál ne többet, majd töltsük meg a formákat félig a maradék tésztával. Vigyázzunk a nyers tészta ne érjen feljebb, mint a forma ½-3/4-e, mert sütéskor a meg fog nőni a sütemény.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süssük 20 percig, vagy amíg világos barnára nem sül.
Tálaláskor kínáljunk mellé még Pacific csokoládé öntetet.
|
Hozzávalók:
a sonkához:
1 közepes méretű parasztsonka vagy 1-1,5 kg kötözött füstölt nyers sonka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 közepes fej fokhagyma, 2-3 babérlevél, 1 teáskanál szemes feketebors, 10 szem szegfűszeg
a mázhoz: 1 üveg Pacific Háziasszony feketeribizli dzsem
Elkészítés:
Mossuk meg a sonkát hideg vízben, majd egy nagyobb lábosba tegyük fel főni a vöröshagymával, borssal, 1 fej fokhagymával, babérlevéllel, s a szegfűszeggel. Fedjük le és lassú tűzön főzzük puhára kb. másfél-két óra alatt. A parasztsonka akkor jó, ha már könnyedén ki lehet venni a csontját.
Ha megfőtt a sonka hagyjuk kb. fél órát a főzővízben hűlni. Vegyük ki a vízből, s bontsuk le a hálót a kötözött sonkáról, s tegyük félre, amíg elkészítjük hozzá a mázat. A parasztsonkát csontozzuk ki, s fejtsük le a bőrét a vastag zsírréteggel együtt. A sonka kövér részéből hagyjunk kb. fél centiméter vastagságút a húson.
Tegyük egy tálkába a Pacific Háziasszony feketeribizli dzsemet, keverjük össze egy késhegynyi őrölt köménymaggal, s egy fél mokkáskanál ételízesítővel. Ha olyat használunk, amelyik nem tartalmaz sót, tegyünk bele 3-4 csipet sót is. A parasztsonkát, ha nagyon szétesett a csontozáskor vágjuk kettőbe, vagy pedig próbáljuk meg összegöngyölni, hogy nagyjából egy tömböt kapjunk. Vagdossuk be a sonkán maradt zsírréteget először hosszában kb. 1,5 cm-ként, majd ismételjük meg ugyanezt keresztben is. Nemcsak szebb lesz tőle a sült sonkánk, hanem a máz sem fog róla olyan hamar lefolyni. A kötözött sonkát ne vagdossuk be, mert széteshet, ha egy kicsit jobban megfőztük, mint kellett volna. Kenjük be a sonkát a mázzal, s tegyük egy tűzálló tálba, vagy tepsibe, amibe 2-3db fél cm vastag szalonnaszeletet tettünk. A szalonnaszeletekre tegyük a mázzal bekent sonkát, s tegyük mellé az edénybe a gerezdekre szedett, de nem hámozott fokhagyma gerezdeket.
Előmelegített sütőben süssük kb. fél órát alufóliával letakarva, majd vegyük le az alufóliát, s süssük tovább, amíg a máz szépen meg nem pirul rajta.
Ha a sütés közben nem olvadna ki elegendő zsír a szalonnából, öntsünk alá kevés olajat vagy zsírt. Amire elkészül a sonka, meg fog sülni a fokhagyma is, amit az egyik végénél megnyomva könnyen meg tudunk hámozni. Tegyük a sült sonka köré tálaláskor.
A sonka felszeletelése előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, mert különben szétesik.
|
hozzávalók:
a húshoz
1 kg filézett pulykamell egészben, 5 dkg füstölt szalonna,8 gerezd fokhagyma, 1,5 liter tej
a fűszeres bevonathoz:
3-4 teáskanál ételízesítő(sós), 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál paprika krém (sós), 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 1/1 mokkáskanál őrölt köménymag
a sütéshez:
10 dkg füstölt szalonna, 6-8 szelet bacon, 3 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy paprika, 1,5 dl víz, vagy száraz fehérbor
a tálaláshoz:
2 üveg CBA szilva röszter (cégünk gyártja), 2 evőkanál rum, ízlés szerint cukor
elkészítés:
A húst mossuk meg, és tegyük egy nagy tálba. Hámozzunk meg 6 gerezd fokhagymát, fokhagymapréssel törjük össze, vagy vágjuk fel kis darabokra. Tegyük a húshoz és öntsük rá a tejet. Fedjük le fóliával és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Vegyük ki a húst a fokhagymás tejből, csepegtessük le és töröljük szárazra egy papírtörlő segítségével. A szalonnát, s a 2 gerezd fokhagymát vágjuk fel vékony csíkokra, darabkákra.
Készítsük el a fűszeres bevonatot. Pépesítsük a fokhagymát és keverjük össze az összes hozzávalóval. Ha túl száraznak bizonyulna, keverjünk bele egy teáskanálnyi olajat, de vigyázzunk, ne legyen túl híg, mert lefolyik a húsról.
Késsel, vagy spékelő tűvel szúrjunk lyukakat a húsba, tegyünk bele az elkészített fűszeres szószból, majd tűzdeljük meg a húst a fokhagyma és a szalonna darabokkal. Kenjük be a teljes felszínét a fűszeres szósszal, majd fedjük be bacon szeletekkel.
Szeleteljük fel a szalonnát, kb. fél cm vastag szeletekre, s tegyük a tepsibe, vagy a tűzálló tálba. Hámozzuk meg a vöröshagymákat és vágjunk belőlük kb. 1 cm-es szeleteket, s borítsuk be a tepsi, vagy a tűzálló tál alját a hagymakarikákkal. Erre helyezzük rá a húst, öntsünk alá kb. egy dl vizet, vagy száraz fehérbort. Fedjük le alufóliával, s süssük kb. 45 percig közepes hőfokon a sütőben. 45 perc letelte után, ha már a hús megpuhult, vegyük le az alufóliát és süssük kb. 20-25 percig tovább, amíg a szaft be nem sűrűsödik, illetve a bacon szeletek ropogósra nem sülnek a tetején.
Ha megsült a hús, vegyük ki egy tálalótálra, tegyük mellé a megpárolódott hagymakarikákat, és a megsült szalonna szeleteket.
Tálaláskor savanyúság helyett kínáljunk mellé szilva rösztert, amit előzőleg felmelegítettünk és összekevertünk a rummal, vagy rumaromával, esetleg a cukorral.
Egészben sült burgonya illik hozzá.
|
Hozzávalók:
5-6 szelet sertés rövid karaj, provence-i fűszerkeverék, só, bors, 5-6 szem boróka bogyó, 2 gerezd fokhagyma, Pacific áfonya dzsem háziasszony módra , 5-6 szelet füstölt sajt, olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
Mossuk meg a húst alaposan, hogy ne maradjon csontszilánk a húson. Verjük ki a hússzeleteket. Ha a jól átsült húst szeretjük, akkor vékonyra, ha inkább a szaftosabbat, akkor hagyjuk vastagabbra, de 1 cm-nél ne legyen vastagabb a szelet. Sózzuk be a hússzeleteket és szórjuk meg a borssal és a provence-i fűszerkeverékkel mindkét oldalukat.
Tegyük az olívaolajat a hőállótál, vagy a tepsi aljára. Fektessük bele a hússzeleteket, öntsünk alá húsleves alaplét, dobáljuk bele a boróka bogyót, s a fokhagyma gerezdeket és fedjük le alufóliával. Az alaplét helyettesíthetjük vízben feloldott erőleves-kockával, de vigyázzunk nehogy túl sós legyen. Sütőben pároljuk kb. 40 percig. Ha a hús már megpuhult, vegyük le az alufóliát.
Keverjük össze a Pacific áfonya dzsemet kb. 4 evőkanál vízzel, s melegítsük fel, hogy egynemű legyen. Ezzel a masszával kenjük be a megpárolódott hússzeletek egyik oldalát és tegyük vissza a sütőbe kb. 15-percre, szabadon hagyva a tetejét, hogy a lé elpárologjon alóla.
15 perc letelte után tegyünk minden egyes hússzeletre egy-egy szelet füstölt sajtot és már csak annyira tegyük vissza a sütőbe, amíg megpirul a sajt a tetején.
Köretnek sült burgonyát kínáljunk hozzá!
|
Hozzávalók:
csirke felsőcombok (személyenként 3-4 db), só, bors, szárított menta, kevés almalé, 1 üveg Pacific fahéjas bio alma lekvár
Elkészítés:
Mossuk meg a húst és csontozzuk ki a combokat. Sózzuk, borsozzuk meg, s hagyjuk kb. 20 percet állni.
Keverjük el a Pacific bio fahéjas alma lekvárt egy-két evőkanál alma lével, forrósítsuk fel, míg a lekvár folyékonyabbá nem válik. Ha szeretjük, és van otthon tehetünk bele Calvadost is.
Sütés előtt szórjunk meg minden combot egy csipet szárított mentával, s süssük a grillen mindkét oldalukat kb. 6-8 percig, vagy amíg ízlésünknek megfelelően át nem sül a hús.
Tegyük a húst tányérokra, öntsünk melléjük az almaszószból, s körítsük burgonyakrokettel, vagy főtt tésztával.
|
Hozzávalók:
60 dkg darált marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, őrölt fűszerkömény, 5 dkg vaj, snidling, zsálya, Pacific áfonya dzsem
Elkészítés:
Mossuk meg a húst, szedjük le a hártyákat róla, daraboljuk fel nagyobb kockákra, s daráljuk meg. tegyük egy nagyobb tálba.
Hámozzuk meg a vöröshagymát, s vágjuk fel nagyon apróra, vagy reszeljük le. Tegyük a húshoz.
Hámozzuk meg a fokhagymát, s nyomjuk át fokhagymaprésen. Tegyük ezt is a húshoz.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük úgy a darált húst, mintha fasírtot készítenénk. Keverjük bele az őrölt pirospaprikát és a 2 tojást is. Dolgozzuk simára a masszát.
Tegyük félre, amíg elkészítjük a fűszeres vajat. A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk olvadni, míg jól kenhető nem válik. Mossuk meg a fűszernövényeket és vágjuk fel apróra, keverjük bele a vajba. Tehetünk bele egy kis sót, s borsot is, ha a pikánsabb ízeket kedveljük. Töltsük nyomózsákba, vagy egy nylon zacskóba, aminek az egyik sarkán egy kis lyukat vágtunk. Tegyük félre, de ne tegyük hideg helyre, mert nem fogjuk tudni kinyomni, ha elkészül a hús.
Készítsük elő a nyársakat. Dörzsöljük be őket egy kis szalonnával, hogy ne tapadjon rá a hús sütéskor.
Vegyünk ki a húsos masszából egy-egy evőkanálnyi mennyiséget, nyomjuk laposra a tenyerünkön és nyomkodjuk rá a nyársa, úgy hogy hosszúkás formákat kapjunk, de lehetőleg sehol ne legyen vastagabb a hús réteg rajta, mint 1 cm. Ha hosszabb nyársaink vannak, tehetünk rá több hurkát is, de vigyázzunk, ne legyen több hús rajta, mint a grillsütőnk átmérője. Lehetőleg válasszunk vastagabb fém nyársakat, hogy egyrészt, maradjon hely a fűszeres vajnak, másrészt a fém biztosan nem gyullad meg a faszén parazsától. Ha nincs fém nyársunk, csak fa, mielőtt a húsokat rátennénk, áztassuk a fa nyársakat kb. 15 percre vízbe.
8-10 perc alatt süssük pirosra a húst. Forgassuk többször, hogy mindenütt át tudjon sülni.
Amikor megsült a hús, még forrón, óvatosan húzzuk le a nyársakról és a nyomózsák segítségével töltsünk fűszeres vajat a nyársak helyére.
Helyezzük rögtön a tányérokra, hogy ne folyjon ki belőle a vaj. Tegyünk mellé Pacific fekete áfonya dzsemet, s kínáljuk burgonyapürével, friss zöld salátával.
|
Hozzávalók:
1 baguett ferdén felszeletelve, 25 dkg fetasajt, 5 dkg krémsajt, friss bazsalikom, snidling, vagy újhagyma, Pacific feketeáfonya dzsem háziasszony módra, bors, vaj
Elkészítés:
Törjük össze a feta sajtot villával, keverjük bele a krémsajtot és borsot. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, vagy újhagymát és a bazsalikomot.
Pirítsuk meg a kenyérszeletek mindkét oldalát, s az egyik oldalát kenjük meg vékonyan vajjal. Majd halmozzuk vastagon rá a fetás keveréket. Nem kell elsimítani a felszínét. Sokkal gusztusosabb, ha a felülete rusztikus.
Egyik végére tegyünk egy kis kanálnyi Pacific feketeáfonya dzsemet, a másik felét pedig díszítsük friss bazsalikom levéllel.
Kiváló sörkorcsolya.
|
Hozzávalók:
1 csomag készen vásárolt, friss (fagyasztott) leveles tészta, Pacific sütésálló szilvaíz, 1 tojás sárgája. 10-15 szem szilva, fahéj
Elkészítés:
Ha a leveles tésztánk fagyasztott akkor, először szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra. Ha friss tésztából dolgozunk, könnyebb dolgunk, mert az eleve ki van nyújtva s a sütőpapírral együtt van feltekerve.
Derelye metélővel vágjunk kb. 6 x 6 cm-es kockákat a tésztából
Tegyünk sütésálló szilvaízt minden tészta közepébe egy kis kanálnyit, s helyezzünk a tetejére egy fél szilvát. Szórjuk meg a szilvát egy pici fahéjjal.
Fogjuk össze a négyzetek sarkait középen, s nyomjuk egy kicsit össze. Nem baj, ha az oldalak mentén rés van, nem folyik ki az íz, a kész süti pedig érdekesebb lesz tőle.
Verjük fel a tojás sárgáját, s tegyünk bele 1 evőkanálnyi vizet. Keverjük össze alaposan.
Kenjük meg a kis batyukat a tojással és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben kb. 180 C fokon süssük 10-15 percig, amíg a sütemény szép, világosbarna nem lesz.
Langyosan kínáljuk, de hidegen is kitűnő!
|
Hozzávalók:
25 dkg zabpehely, 15 dkg margarin, 1 tojás, 1 teáskanál sütőpor, folyékony édesítő ízlés szerint, 1 teáskanál őrölt fahéj, kevés őrölt szegfűszeg, 2-3 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt, Pacific diabetikus őszibarack dzsem, 2-3 szem friss őszibarack, 1 közepes reszelt alma, 1-2 evőkanál tej
Elkészítés:
Öntsük a zabpelyhet egy nagyobb tálba, tegyük bele a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget. Keverjük alaposan össze.
Hámozzuk meg az almát, s reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn.
Egy másik tálba keverjük össze a margarint a tojással és az édesítővel, tejjel, majd tegyük bele a reszelt almát.
Keverjük össze az almás masszát a lisztes keverékkel.
Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, kanál segítségével, nyomkodjuk bele a zabpelyhes tésztát. Előmelegített sütőben kb. 180 C fokon süssük kb. 10 percig. Nézzük meg többször a sütemény alját, nehogy túl sötét legyen.
Mossuk meg az őszibarackokat, vegyük ki a magjukat és szeleteljük fel, vékony 2-3 mm-es szeletekre.
Vegyük ki a félig megsült süteményt a sütőből, kenjük rá a diabetikus őszibarack dzsemet. Rakjuk ki a tetejét a felszeletelt őszibarackokkal körben. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy a tészta ne hűljön ki túlságosan. A szeletek kissé fedjék egymást. Ha az egész tortát befedtük a szeletekkel, kenjünk rá óvatosan még egy kevés Pacific diabetikus őszibarack dzsemet, de vigyázzunk, ne nagyon mozdítsuk el a szépen sorba kirakott szeleteket.
Tegyük vissza a süteményt a sütőbe és süssük tovább, míg a barack megpuhul, a sütemény alja pedig pirosra nem sül.
Hagyjuk egy kicsit hűlni. csak utána szeleteljük fel.
|
Hozzávalók:
2 db csirkemell, só, bors
a panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa, 25 dkg szezámmag
a mártogatóshoz:
1 üveg Pacific Ízemlékek darabos kajszibarack lekvár,1 közepes fej vöröshagyma, friss gyömbér, őrölt fehér bors, víz
Elkészítés:
Mossuk meg a húst, csontozzuk ki és vágjunk belőle 1 cm vastag és 4-5 cm hosszú csíkokat. Sózzuk, borsozzuk meg és hagyjuk egy kicsit állni.
Készítsük elő a panírozáshoz a hozzávalókat. Tegyünk egy kis tálba lisztet. Egy másikba verjük fel a tojásokat egy csipet sóval, a harmadikba pedig tegyünk fele rész zsemlemorzsát fele rész natúr szezámmaggal. Keverjük össze a morzsát a szezámmal, hogy nagyjából egyformán legyen benne mindenhol, mindkét összetevő.
Panírozzuk be a csirkemell csíkokat, úgy hogy először a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba mártjuk, végül, pedig a szezámos morzsába.
Forró bő olajban 4-5 perc alatt arany sárgára sülnek.
Hámozzuk meg a vöröshagymát, kevés olajon dinszteljük üvegesre. Hámozzuk meg a gyömbért, reszeljük le egy apró lyukú reszelőn. Keverjük bele a hagymába, 1 percig süssük együtt a hagymával, majd keverjük az egészet össze a sárgabarackdzsemmel. Öntsünk hozzá kevés vizet, ha nagyon sűrűnek találjuk, s adjunk hozzá ízlés szerint egy kevés fehérborsot. Forraljuk össze a mártást, hogy az ízek összeérjenek. Nem kell sokáig főzni. Előző nap is elkészíthetjük, de akkor fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ha kisült a hús, kínáljuk a kissé erős sárgabarack mártogatóssal és kis tálkákba felszolgált rizzsel.
Bátrabbak evőpálcikával is megpróbálkozhatnak. Garantáltan jó hangulatú lesz a vacsoránk.
|
Hozzávalók:
a krémhez:
250 dkg mascarpone sajt, 2,5 dl tejszín, 14 dkg cukor, 1 üveg Pacific málna öntet, 1 csomag babapiskóta, néhány szem friss málna
a sziruphoz:
2 evőkanál cukor, két evőkanál víz, 1 vanília rúd
Elkészítés:
A hideg tejszínt a 10 dkg cukorral verjük nagyon kemény habbá. A mascarpone sajtot óvatosan keverjük bele. Tegyük félre, amíg elkészítjük a cukorszirupot.
A sziruphoz két evőkanál cukrot tegyünk egy kis lábasba és adjuk hozzá a vizet. Vágjuk félbe a vaníliarudat, s késsel kaparjuk ki a vanília belsejét, majd tegyük a cukros vízhez. Főzzük néhány percig. Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni, nehogy összeégessük a kezünket vele, amikor a piskótát mártogatjuk bele.
Készítsük elő a tálakat, amibe tálalni szeretnénk a desszertet. Öntsünk a tálka aljára 1 evőkanál Pacific málnaöntetet, majd mártsunk bele 2 db babapiskótát a vaníliás cukorszirupba. Hagyjuk benne néhány másodpercig, de ne áztassuk el a babapiskótát teljesen. Törjük két-három darabra a cukor szirupos babapiskótát és tegyük rá az öntetre. Rétegezzünk rá l 2 evőkanál málna öntetet, majd kanalazzunk rá kb. 3-4 evőkanálnyi tejszínes mascarpone krémet. Újabb 2 db babapiskótát mártsunk a cukorszirupba, törjük 3-4 db-ra és tegyük a krémre. Öntsünk rá öntetet, majd folytassuk a rétegezést, míg a tálkánk meg nem telik a hozzávalókkal. Tetejére halmozzunk még krémet és szúrjunk bele egy egész babapiskótát, és tegyünk rá néhány szem málnát. Öntsük le az egészet gazdagon öntettel.
Fogyasztás előtt tegyük az elkészült desszertet hűtőszekrénybe 1-2 órára. A desszertet készíthetjük málna helyett áfonyával is de ekkor Pacific áfonya öntettel öntsük le málnaöntet helyett.
|